Nyheder
Nyheder Opdateringer
M&M Wintershow
Mountain & Moorland DK har nu åbnet op for tilmeldinger til årets første show, M&M Wintershow, som afholdes på Holbæk Rideklub d. 4. marts 2023.
Showet er en god lejlighed til at mødes på tværs af racerne og til at fremvise ponyerne i deres bedste vinterpragt. Dommer er Mr. Malcolm Fry fra ”National Pony Society”.
Tilmeldingsfristen er søndag d. 12. februar 2023. Efter denne dato kan der kun tilmeldes til dobbelt deltagergebyr og kun hvis der er plads i tidsplanen.
Informationer om showet samt tilmeldingsblanket findes på http://mountainandmoorland.dk/aktiviteter/mountain-moorland-wintershow/
Køb og salg
Salgsannoncer er opdateret den 5. februar med solgte sec. A og sec. D  - se her

Hingstekatalog
Hingstekataloget for 2023 er opdateret den 5. februar
Imens vi venter på forår....
Februar måneds forsidetema kan måske bliver en udfordring i denne våde og grå vinter. Men lad os se, om ikke medlemmerne har nogle pletskud. Billeder på forsiden i februar skal opfylde følgende krav: Motivet skal være welshponyer, billedet skal være taget udendørs i december 2022 eller januar / februar 2023, det skal være taget i solskin eller klart vejr, og der må IKKE kunne ses mudder på billedet. Send dit bidrag til granhoj@mail.tele.dk og oplys som minimum navne på welsh'erne samt navn på indsender. Max. 2 bidrag pr. medlemskab / 4 bidrag på familiemedlemskab.
Aktivitetskalender
Kalenderen er opdateret den 27. januar med link til M&M Wintershow (tilmeldingsfrist 12. februar)
Kontingent 2023
Nuværende medlemmer af foreningen modtager - måske - en opkrævning automatisk via betalingsservice i januar 2023, men er dette ikke være tilfældet, kan kontingent indbetales til konto i handelsbanken 7613-1007643. Husk tydeligt at anføre, hvem betaling er fra og send evt. en mail til enten Heidi Borch heidiborch85@gmail.com, som står for medlemsregistrering eller Malene Andersen dankirkebycobs@gmail.com, som er kasserer i foreningen.
HUSK, at du som hingsteejer får slettet din hingst på hingstelisten og din annonce på salgslisten, hvis ikke kontingent er indbetalt rettidigt.
For alle medlemmer skal kontingentet være betalt rettidigt for at have stemmeret til generalforsamlingen i 2023.
Kontingent skal betales senest 31.01.2023.

 

Stutteriannoncer 2023 på forsiden
Så kan der tegnes stutteriannoncer for 2023. Dette er en enestående mulighed for at promovere jeres stutteri, reklamere for avlshingsten eller få salgsannoncerne i første række.
Prisen er 250 kr. for 14 dage, som løber enten fra den 1. til den 15. eller fra den 16. og måneden ud. Få hele juli og september for 375 kr.
Uge 1 til 8 er 1-ugers avlshingsteannoncer til 100 kr. med "skiftedag" søndag aften. Der må gerne reklameres for flere hingste i én annonce.
Der vil være et foto på forsiden (max. 3 forskellige i løbet af en periode) samt 2-3 tekstlinjer. Desuden vil der være et link til en PDF-fil eller en ny side, hvor der er næsten frit slag hvad angår mængden af billeder og tekst.
Annonceindtægten går til foreningen.
Book din stutteriannonce 2023 hos granhoj@mail.tele.dk - og der kan KUN bookes via mail wink
Jette Granhøj 15.11.2021

Udstillingsresultater
Siden er opdateret den 11. december med welshresultaterne fra Brahetrolleborg Heste- og ponyskue

Medaljesystemer
Se alt om medaljesystemerne her
Listen over 2021 "in hand"-resultaterne er opdateret den 31. marts 2022

Årets Welshfoto 2022
Så er det den tid på året, hvor vi gerne vil se medlemmernes pletskud fra 2023. Og disse fotos vil pryde forsiden indtil engang i januar måned.
Send dit bedste 2022-welsh-foto med lidt oplysninger om welsh'en, afstamning og måske en lille kommentar/historie. Der er ingen præmier på højkant wink
Sendt dit bidrag til granhoj@mail.tele.dk

 

Et sæt af de helt gamle stambøger kan nu erhverves..
..... pga. ophør med welshponyer: 2 bøger af de allerførste stambøger og bog 1 - 6 af de næste stambøger, alle i god stand.
Prisforslag for alle 8 bøger: 500 kr.
Henvendelse til Herluf Lübker, tlf. 21277005 - herluf@lubker.dk

 

 

 

Hingstekatalog 2023 på www.welshponyer.dk
Hingstene fra hingstekatalog 2022 overføres automatisk til 2023, hvis der ikke gives anden besked. Intet opdateres eller påføres automatisk, hverken ejerskifte, nykårede hingste, nye licenshingste eller kontaktoplysninger. Så tjek venligst, at oplysningerne er korrekte. (Husk også at tilmelde eller rette oplysninger hos SEGES, hvis der er tale om dansk registrerede hingste).
Rettelser eller oplysninger om nye hingste til kataloget skal sendes til web-master: granhoj@mail.tele.dk
Hingste, hvis ejere ikke har betalt 2023-kontingent senest den 31. januar, slettes automatisk uden yderligere henvendelse.
06.11.2021 Jette Granhøj


 

 

Opdatering af hjemmesiden
Hjemmesiden opdateres som hovedregel altid søndag aften. Desuden opdateres hjemmesiden mandag til torsdag, hvis tiden tillader det. Der sker ingen opdatering fredag og lørdag, med mindre det drejer sig om indlæg fra bestyrelsen eller nye forsideannoncer.
Indlæg og annoncer, som ønskes medtaget den pågældende dag, skal være modtaget inden kl. 20.00. Ellers kommer de med ved næste opdatering.
Billeder må max. være på 500 kb. Og der må ikke være æøå, specialtegn eller mellemrum i fil-navnet på hverken billeder eller tekstfiler.
Jette Granhøj, Web-master
31.07.2022

 

 

Avlsudvalgets pixibog
I forbindelse med avlsudvalgets arbejde har der været nogen gennemgående og ofte stillede spørgsmål. Disse har avlsudvalget samlet og besvaret i en lille pixiebog. Den skal ses som et opslagsværk, hvor man kan få besvaret sine spørgsmål omkring køb af en welsh pony, licens hingste, hestepas og WPBR i Danmark.
Pixibogen har fået sit eget menupunkt: Avlsudvalgets pixibog

 

Engelske rideklasser i 2022
Det er en arbejdsgrupper under bestyrelsen, der har arbejdet med at udvikle rideklasserne (med inspiration fra andre shows i DK og bl.a. også Holland). Beskrivelsen er godkendt i bestyrelsen. Beskrivelsen indeholder en generel information omkring det at deltage i en rideklasse, herunder optømning af ponyen og inspiration til påklædning af rytter og handler. Derudover indeholder den en beskrivelse af alle rideklasserne. Udbuddet af rideklasserne vil foregå sådan her i 2022, hvorefter de evalueres.
Vi håber der bliver taget godt imod de nye rideklasser og at alle vil bakke op om det. Se beskrivelsen her
Bestyrelsen
25. februar 2022

 

Guide til registrering hos SEGES Heste
Da WPCS ikke p.t. har lovhjemmel til at registrerer welshponyer født i EU lande, har bestyrelsen lavet en aftale med SEGES Heste, således at føl født i 2021 kan registreres til ordinær pris (som hvis bedækningen var sket rettidigt).
Desuden har SEGES Heste regnet på en faktiske prisforskel mellem registrering i DK og hos WPCS.
Se mere her

 

 

Referater fra bestyrelsesmøder m.m.
Husk at du via din profil på Welshdata kan læse referater fra bestyrelsesmøder m.m... Log ind på Welshdata og vælg punktet "Bestyrelsesorientering".

 

Ny mulighed for foreningstøj
Bestyrelsen har besluttet at få et eksternt firma til at sælge tøj med vores foreningslogo på. Firmaet hedder Nortex Tekstil og Reklame.
På siden Foreningstøj kan du se billeder af tøjet. Bestilling kan ske ved at sende enten en sms (21 84 19 02) eller en mail (nortex@mail.dk) med en bestilling af de varer, man ønsker at købe.
Pris står ved hvert billede. Det koster 80 kr. i porto. Ved køb over 500 kr. er der gratis fragt. Der sendes med GLS.
Bestyrelsen håber selvfølgelig, at der bliver taget godt imod tilbuddet, og at medlemmerne vil benytte sig af det. Er der ønsker til andet tøj eller evt. andre kommentarer, så må de meget gerne sendes Heidi Borch: heidiborch85@gmail.com
30.09.2019

 

Partbredregistrering
Ponyer med min. 12,5 % welshblod, og som er registreret i andre forbund kan nu blive tillægsregistreret med Welshstatus i HesteData.
Blanketten hentes på hjemmesiden under menupunktet ”Skemaer”. SEGES tager et mindre gebyr for ydelsen, og sender en faktura.
17. marts 2018

 

DNA-bestemmelse af førstegangsfolende hopper
Nu hvor folings sæsonen er over os, skal vi lige minde om, at der nu kræves DNA-bestemmelse af førstegangsfolende hopper senest i forbindelse med registrering af føllet. Dette gæler uanset om føllet registreres hos SEGES eller hos WPCS.

Ved registrering hos SEGES påhviler dokumentation for tidligere føl registreret i WPCS eller i en stambog i en af WPCS anerkendt avlsorganisation avler. Udgifter for DNA-test samt registrering hos SEGES afholdes af avler.
10.05.2017

l
Ærespræmier til dyrskuer og øvrige shows
For at kunne få ærespræmier til et show repræsenteret med Welsh,
skal der ansøges på mail: Susanne.agersnap@proxit.com
Ærespræmier kan jeg medbringe til følgende shows, hvor andre evt. kan afhente disse.
Dorthealyst
Roskilde Dyreskue
Fynsk Juni Show
M&M for Fun
Kåring
Store Hestedag
Der sendes ikke ærespræmier....
Mvh Susanne Agersnap (ansvarlig for ærespræmier og rosetter)
02.04.2017
 
Profil på Welsh Data
Vi vil gerne endnu engang opfordre medlemmerne til at tjekke deres profil på Welsh Data. Er de ikke korrekte, kan man selv rette dem eller rette henvendelse pr. mail til bestyrelsen.
Hvis man er oprettet på Welsh Data med korrekt mailadresse, vil man modtage nyhedsbreve og referater løbende.

 

Avlerfortegnelse og links
Som anført i nyhedsbrev fra WelshData tager denne web-side udgangspunkt i medlemsoplysninger indtastet i WelshData:
Avlerfortegnelse: Denne liste opdateres automatisk, hvis der sker ændringer i din profil i welshdata dvs. du tilføjer/fjerner stutteri præfix.
Links: Denne liste opdateres automatisk, hvis der sker ændringer i din profil i welshdata dvs. du tilføjer/fjerner links til hjemmeside.

 

Udlejning af foreningens PA-anlæg
Der er nu mulighed for at leje foreningens PA-anlæg,  som består af forstærker, højtalere, højtalerstativer, mikrofon og mikrofonstativ og dertil hørende ledninger. Til anlægget kan tilsluttes cd-spiller og ipod. Der kan medfølge cd-er med diverse musik.
Aftale om udlejning sker ved henvendelse til bestyrelsen. Afhentning og tilbagelevering sker for egen regning.
Pris for leje er kr. 500,-