Medaljesystemer

HAR DU EN MEDALJE PONY!

I Welsh Pony & Cob Avlen i Danmark opererer vi med to medaljesystemer – et for ”in-hand” dyr og et for ”performance" dyr.

Se listen over "in-hand" point her (ultimo 2023)

Se listen over "performance" point her (ultimo 2023)

For begge systemer gælder det, at ponyernes resultater tælles sammen i point, der tildeles ved udstillinger/shows i hele landet og point skalaen tæller 1-100 point.

Ponyerne kan præmieres med 3 medaljer i hvert system, og ponyerne optages automatisk på de respektive lister, når de har deltaget i årets udstillinger. Point opnået i et givent år, videreføres automatisk til næste år osv., indtil de 100 point er opnået – fra da af vil dyret stå registreret som guldmedaljedyr på listen, men kan ikke opnå yderligere inden for den opnåede medaljekategori.

Medaljer opnås ved:
Bronze: 25 point
Sølv: 50 point
Guld: 100 point


Alle dyr kan deltage i begge systemer. Systemerne samkøres ikke, og resultater opnået inden for en medaljetype, gælder kun inden for det respektive medaljesystem.

Kun renracede Welsh ponyer & Cobs (sec A, B, C og D), samt welshkrydsninger (WPBR) med mindst 12,5 % welshblod (og som er optaget i enten foreningens stambog eller den engelske moderforenings eller i en af de godkendte udenlandske søsterforeninger), kan deltage i medaljesystemerne.

Gældende for begge systemer er, at kun medlemmer af Welsh Pony og Cob Avlen i Danmark har adgang til at få udleveret ponyens medaljer. Medaljesystemet følger ponyen uanset ejer og medaljerne kan kun udleveres, hvis ovenstående krav om medlemskab er opfyldt.

IN-HAND:
- Alle ponyer kan fra deres fødsel deltage i systemet, idet point kan opnås allerede som føl.
- Pointsystem er for hingste, hopper og vallakker (hingste på 4 år og derover skal dog være godkendt til avl)
- Alle danske shows/udstillinger/dyrskuer samt det officielle internationale show, under forudsætning af, at resultaterne vises på foreningens hjemmeside, er med i systemet – dog med hovedvægt på foreningens egne shows.

Reglerne for beregning af point til In-hand medaljesystemet kan ses her

Og hvordan point i praksis regnes ud til In-hand medaljesystemet kan ses her


PERFORMANCE:
- Ponyer på min. 4 år kan deltage, idet man inden for ”ride/køreregi” ikke godkender starter i de engelske brugsklasser på en pony yngre end 4 år.
- Pointsystem gælder for engelske ride- og køreklasser.
- Pointsystem er for hingste, hopper og vallakker (hingste skal dog være godkendt til avl)
- Alle shows/udstillinger/dyrskuer, såvel i Danmark som i udlandet, hvor brugsklasser udbydes, og hvor resultaterne vises på foreningens hjemmeside, er med i systemet.

Reglerne for beregning af point til Performance medaljesystemet kan ses her

Og hvordan point i praksis regnes ud til Performance medaljesystemet kan ses her (opdateret 24. juli 2023)


BEST PERFOMANCE er en lille sideløbende konkurrence inden for Performance medaljesystemet, idet ryttere/kuske, der har deltaget i årets løb, får de point, som deres ponyer har opnået talt sammen, og hvert år kåres så årets ”Best Performance” inden for kategorierne Junior 0 – 16 år, Senior 17 - 49 år og Veteran 50+ år. Saldoen nulstilles til nytår, og vinderne får æren af titlen inden for sin respektive kategori.