Skemaer

Anmodning om godkendelse af dyr med udenlandsk kåring / showresultater

Avlsgodkendelse og licenshingst

Budgetskema til foreningsshow

Engelske rideklasser

Guide til registrering hos SEGES Heste

Pointskema vedr. Egetofte- og Valhallapokalen

Pointskema vedr. Årets Welsh Pony

Registrering af bedækning af welsh hoppe med licenshingst uden welsh blod

Registrering af hingst med kåring i andet forbund til Welsh Part Bred Avl

Registrering af hoppe til Welsh Part Bred Avl SEGES | Heste tager et gebyr for at registrere denne godkendelse.

Skema til anmodning om økonomisk støtte til arrangementer

Skema til tillægsregistrering i HesteData af Welshstatus

Standardbeskrivelser for sektionerne

Udgiftsbilag - Welsh Pony og Cob Avlen i Danmark

 

  

 

Kommentar til regler vedr. registrering af WPBR

Der er indført forregister/bilag til WPBR stambogen, hvor dyr uden 3 generationers afstamning kan optages, såfremt de indeholder mindst 12,5% welsh blod.

Et afkom efter en hingst med min. 25% welsh ud af en hoppe med ukendt afstamning får en F1 stamtavle, såfremt moderdyret er registreret til WPBR avl. Afkom efter denne F1 hoppe vil automatisk blive registreret i F2, såfremt der anvendes en hingst med min. 12,5% welsh blod. Afkom efter denne F2 hoppe vil blive registreret i F3, hvis det indeholder mindst 12,5% welsh blod. Næste generation vil være fuldstammet WPBR, men ALDRIG renracet sec.A, B, C eller D, hvis den opfylder kravet om de 12,5% welsh blod.

Disse regler vedr. stambogsføring af WPBR er den bedste tilnærmelse, vi kan komme reglerne for stambogsføring af WPBR fra moderforeningen i Wales og EU-bekendtgørelsen fra 1999. Grunden til at det er en tilnærmelse er, at vi skal følge moderforeningens vedtægter, hvor alle dyr med min. 12,5% welsh blod skal i hovedstambogen, hvilket ikke er helt korrekt ifølge EU-bekendtgørelsen, hvor dyr uden 3-leddet afstamning skal i bilag eller forregister. Derfor har bestyrelsen i samarbejde med Landscentret valgt at rette ind efter EU-bekendtgørelsen og samtidig lave et system, hvor vi optager dyr uden 3-leddet afstamning i et bilag/forregister til stambogen og samtidig giver dem samme rettigheder, som hovedstambogsdyr har.

Hvis du bedækker med en kåret hingst fra et ”farveforbund” f.eks. pinto eller palomino uden 3-leddet afstamning, vil afkommet IKKE blive optaget i F1, F2 eller F3, da disse avlsforbund ikke er forpligtiget til at følge EU-bekendtgørelsen, da disse avlsforbund ikke er EU anerkendte. Altså hingsten SKAL have 3-leddet afstamning for at kunne bruges til WPBR avl. Er hingsten kåret i andet forbund, og har den 3-leddet afstamning, skal der ikke søges licens på hingsten. Der skal blot indsendes skema.

Hvis du ønsker din hoppe anvendt til WPBR avl, skal du udfylde blanketten "Registrering af hoppe til WPBR avl" (se link øverst på siden) uanset antallet af generationer på stamtavlen, så vil afkommet får enten rødt pas eller blåt pas med foreningens logo. Rødt pas tildeles dyr med fuld afstamning på begge sider, og blåt pas tildeles dyr optaget i F1, F2 og F3. Skemaet skal kun udfyldes for hopper, der ikke er registreret som welsh.

Såfremt blanketten ikke indsendes, vil afkommet blive registreret som LU dyr som hidtil. Disse LU dyr kan som hidtil stilles til kåring, men de vil blive mærket efter LUs regelsæt, hvorimod fuldstammede, F1, F2 og F3 dyr vil bliver mærket i henhold til Welsh pony & cob avlens vedtægter.

Se i øvrigt foreningens vedtægter.