Stambogsføring

Welsh Mountain, Welsh Ponyer og Welsh Cobs avles i en lukket stambog. Alle avlsdyr skal godkendes ved kåring eller - for hingstenes vedkommende - evt. med en licens, der skal fornys hvert år. For sec. F avlen (krydsningsregister) er der særlige regler, idet disse ponyer og heste jo er krydset med fremmed blod. Reglerne for sec. F avl findes under beskrivelsen af sektionerne

Der afholdes kåring for hingste og hopper hvert år i juli eller august måned. Kårede dyr opdeles i følgende kåringsklasser: 1. kl., 2 kl A og 2 kl B.

Stambogsføringen af danske Welsh Ponyer og Cobs foregår på Videncentret Heste i Skejby.

I forbindelse med indførelse af de nye regler om udstedelse af hestepas til alle føl, er det hoppeejerens egen forpligtelse, at rekvirere anmeldelsesblanketter på Landskontoret, til besigtigelse af føl. Endvidere er det hoppeejeren der betaler de af Landskontoret opkrævede gebyrer for besigtigelse og eventuel mærkning af føl.

Landskontoret har oprettet en database, hvor alle med adgang til internettet, ved køb af abonnement, kan søge oplysninger på konkrete heste og ponyer. Der kan søges oplysninger om dyrets afstamning, kåring, og afkom. Hvis man kender stambogs- eller registreringsnummer på dyret, er det nemt at søge oplysningerne frem.

Landskontorets database ligger på adressen: www.lr.dk/heste

Det er derfor en oplagt mulighed at søge oplysninger, på ponyer som er til salg på salgslisten, se  afkomsresultater for hingste fra hingstelisten, eller blot følge med i hvordan ponyer udstillet på dyrskuer og shows er kåret eller få oversigt over afkom om bedømmelser.